A szőrbenövésnek többféle megjelenési formája van. Lehet piros, bőr nívójából kiemelkedő, gyulladt, gennyes, fájdalmas, de lehet olyan is, hogy egy fátyolszerűen vékony bőrréteg alatt láthatóan helyezkedik el, a fent említett jellemzők nélkül. Az összes megjelenési típusra a legjobb megoldás, ha a benőtt szőrszálat, szakszerűen, steril körülmények között eltávolítjuk. Ám, de tisztázzuk, hogy miért történik egyáltalán olyan, hogy egy szőrszál „irányt változtat” és nem megfelelő módon nő ki?

1. Peeling hiány

Leggyakrabban a megvastagodott, kezeletlen hámréteg okozhat szőrbenövést. Ilyenkor nemes egyszerűséggel annyi történik, hogy a szőrszál nem tudja áttörni a bőr felületét, mert azon túl sok felesleges szaru van felhalmozódva. Erre nagyon jó gyógyír a lufa szivacs, mosdókesztyű, durvább szemcséjű mechanikai bőrradírok rendszeres használata és fontos ezután valamilyen hidratáló- tápláló krémmel bekenni a gondosan leradírozott felületet.

 

2. Csorba penge

Kozmetikusként nem javaslom sosem a borotvát egy vendégemnek se, de tiszteletben tartom, hogy nem mindenki bírja a gyantázás által okozott fájdalmakat. Szóval, ha már borotvára esik a választás, akkor ügyelni kell arra, hogy éles legyen a pengéje. A kicsorbult penge „tompa” szőrszálat eredményez, a tompa szőrszál pedig nem tud áttörni a hámon, így bennragad és szőrbenövést eredményez.

 

3. Hajlam

Genetikai okok is tudnak nagyon csúnyán benőtt szőrszálakat okozni. Erre ugyan úgy a feljebb említett rendszeres bőrkoptatás a javaslatom, illetve a borotva és epilátor elengedése, helyettük pedig a gyantázás előnyben részesítése. De ezeknél a módszereknél is elengedhetetlen a rendszeres peelingezés! Az otthoni epilálás se rossz megoldás, mert vannak nagyon jó epilátorok, csak ügyelni kell rá, hogy a gépfejben található csípők, amik elkapják a szálakat, mindig élesek legyenek. Ha nem élesek, nem távolítják el gyökerestül azokat, így leszakadnak. Érdemes másfél évente új epilátort venni, amennyiben cserélhető a fej, akkor azt leváltani.

 

4. Rossz higiénia

A legjobbat utoljára hagytam. A rosszul előkészített és utóápolt bőr is okozhat mikroorganizmus szinten, szőrtüszőgyulladást. Minden szőrtelenítés előtt és után alkoholos fertőtlenítés szükséges! Ha borotvát, epilátort használunk, akkor azokat is eszköz fertőtlenítőzni kell. A depilálás (ideiglenes szőrtelenítés) során, kiváltképpen nagyobb a kockázata a lehetséges bakteriális eredetű gyulladásoknak, hiszen a szőrtüszők nyitottá válnak, mert a szőrszálak gyökerestül távoznak. Éppen e miatt a nyitottság miatt kell odafigyelni mindig a megfelelő higiéniai körülményekre, előkészületekre, utómunkálatokra.

Összefoglalva: A szőrbenövésekre, a javaslataim, prevenciós célból következők. Hetente többszöri peeling + megfelelő higiénia + lehetőség szerint gyanta használata, azokon belül is a cukorgyantát érdemes preferálni.

see-1020175_640

A cukorpasztáról

cukorpaszta úgynevezett „politikám”, ha a lágy és érzékeny testrészek szőrtelenítéséről van szó kiváltképpen. Könnyedén eltávolítható a hónalj-, bajusz-, bikini vonal- (Ami kilóg a bugyiból), fazon- (A bugyi vonalától kissé beljebb) szőrzete, illetve tökéletesen kivitelezhető a brazil gyanta (Teljes intimgyanta).

 

Röviden részletezem a cukorpaszta előnyeit:

• Az epilálás és a depilálás között helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy a tartós- és az ideiglenes szőrtelenítés határán fekszik.

• Nem törik el a szőrszál, kijön hagymástul. A hagyma körül lévő fehér kocsány is kijön, ebben a burokban vannak a mátrix sejtek, amik a szőrszál osztódásáért felelnek, így a visszanövés időtartama kitolódhat akár HAT-NYOLC hétre is!

• Természetes alapanyagokból áll: Víz, cukor, citromsav. Ebből az következik, hogy a bőrről való eltávolítása megoldható nedves törölközővel.

• Test-hőmérsékleten alkalmazzuk, így égési sérülést semmilyen körülmények között nem okoz.

• Nem tapad a bőrhöz, csak a szőrhöz, így a felső hám nem sérül.

• Nem allergizál, azaz itt az érzékeny bőrűek nagy barátja.

Mindenki keressen bizalommal! 🙂

Pin It on Pinterest