Festés, szőkítés

Szemöldökfestés és szempillafestés


Ha első alkalomról van szó, mindig végzek bőrpróbát szemöldökfestés és szempillafestés esetén is. Ami annyit jelent, hogy a fül mögé felkenek egy kis festéket, a hatóidő letelte után letörlöm, és 48 óra elteltével, ha nem lett allergiás válaszreakció, elkészítem a festést.

Szemöldök- és szempillafestésnél mindig a zsírtalanítással kezdem a folyamatot. Szemöldökfestés esetében a zsírtalanítást követően felviszem a festéket a szemöldökökre, nagyon fontos a jó vonalvezetés, az egységes eloszlatása a festéknek, valamint a megfelelő szín kiválasztása, ugyanis a színezőanyag a bőrt is befogja, ezzel optikailag dúsabb hatást érek el. A hatóidő leteltével letörlöm a masszát, majd bórvizes vattával fixálom a szőrszálakat.

A szempillák esetében az alátétek felhelyezése után zsírtalanítok, felkenem a pillákra, egészen a tövükig a festéket, és a hatóidő leteltével lemosom azt, majd bórvízzel fixálok. A folyamat alatt végig csukott szemmel kell várakoznia a vendégnek!

Javalott:

– Szőke szőrzet

– Sportoló

 

Nem javallott:

– Pozitív bőrpróba, allergia

– Korábbi allergia

– Nem záródik a két szemhéja

– Remegős szemhéj

– Klausztrofóbia

– Kötőhártya gyulladás

– Bármilyen növedék a szempillatőben

– Szemműtét esetében addig, amíg az orvos gyógyultnak nem nyilvánítja

– Lázas, fertőző beteg

 

Szőkítés

Szőkítés esetén is hasonló folyamatok mennek végbe, mint egy festésnél. Letisztítom a szőkítendő felületet, bekenem vazelinnel, majd szétoszlatom rajta a szőkítő pépet, a hatóidő elteltével pedig letörlöm, bórvízzel fixálom, és nyugtatom.

 

SZEMÖLDÖKFESTÉS HENNÁVAL

Folyamatát tekintve megegyezik a hagyományos tartós festéssel, ám hatóidőben hosszabb, és a bőrt tartósabban színezi be a henna festék.

Pin It on Pinterest